Painopeitto – Tämä on totuus painopeittojen hyödyistä [2022]

Painopeitot ovat olleet hittituote jo useamman vuoden ajan. Niitä on usein markkinoitu hyvän unen salaisuutena ja hopeanuolena kaikkiin uneen ja jaksamiseen liittyviin oireisiin.

Tässä artikkelissa selvitämme sinulle painopeiton todelliset hyödyt.

Mikä on painopeitto?

Painopeitto on tavallista peittoa painavampi peitto, joka sisältää yleensä lasista tai muovista valmistettuja pieniä kuulia. Kuulien tehtävänä on tehdä peitosta huomattavan paljon painavamman, joka luo peiton käyttäjälle mukavan sekä rauhoittavan tunteen.

Painopeittoa käytetään tyypillisesti aivan kuten normaalia peittoa yön aikana. Jotkut käyttävät sitä vain torkkupeittoina ja toiset pötköttelevät niiden alla paljonkin pitkin päivää.

Painopeiton hyödyt

Painopeiton hyödyt perustuvat sen painon aiheuttamiin tuntemuksiin. Ylimääräisen painon tuoma hienovarainen paine koetaan usein äärimmäisen rentouttavana hilliten levotonta liikehdintää sekä parantaen unen laatua.

Painopeiton paine voi aiheuttaa kehossa dopamiini- ja serotoniinin tuotannon kiihtymistä, joka jo itsessään luo syvempää rauhoittumisen ja levollisuuden tunnetta.

Lukuisat ihmiset vannovat painopeittojen hyötyjen nimeen ja kertovat sen parantavan merkittävällä tavalla unen laatua ja lyhentävän nukahtamisaikaa.

Monet painopeittojen käyttäjistä ovat kertoneet voineen lopettaa unilääkkeiden sekä melatoniini-valmisteiden käytön hankittuaan painopeiton. Toisaalta, osa käyttäjistä ovat olleet pettyneitä hankintaansa vähäisten hyötyjen vuoksi.

Painopeiton käyttämisen hyödyt ovat aina yksilöllisiä, ja suosittelemmekin hoitamaan unen perusasiat kuntoon ennen tuotteen hankintaa. Unen saantiin ja unen vaiheisiin vaikuttaa monta eri tekijää, joten kokonaisvaltainen unen laadun parantaminen kannattaa ottaa pääasialliseksi tavoitteeksi.

Painopeittojen haitat

Painopeittojen haitoista puhutaan vain vähän. Siksi on tärkeää huomata tietyt asiat ennen painopeiton hankkimista.

Painopeittoa ei suositella henkilöille, jotka kärsivät ahtaan paikan kammosta. Jos sinulla on muita perussairauksia tai negatiivisia kokemuksia suljetuista tiloista, kannattaa aina kokeilla peittoa myymälässä tai konsultoida lääkäriä ennen tuotteen käyttöä ja sen hankkimista.

Minkä painoinen painopeitto?

Optimaalinen painopeiton paino on noin 10-15% peiton käyttäjän omasta painosta.

Näin ollen, 80 kiloisen miehen kannattaisi valita esimerkiksi 8-10 kilon painoinen peitto.

Vaihtoehtoisesti 70 kiloisen naisen kannattaisi valita 7-10 kilon painoinen peitto.

Kaikkein tärkein tekijä painopeiton valinnassa on kuitenkin oma tuntemus siitä, kuinka kovasta paineesta tykkää ja haluaa kokea.

Jos olet reilusti ylipainoinen, kannattaa valita painopeitoksi enintään kymmenenkiloinen peitto.

Painopeittojen hinnat

Painopeittoja markkinoidaan ja myydään äärimmäisen paljon sekä suurissa tavarataloissa että muissa erikoisliikkeissä.

Painopeittoja löytää kaupoista aina muutamasta kymmenestä eurosta useisiin satoihin euroihin saakka. Emme suosittele valitsemaan kaikkein halvinta, muttei kaikkein kalleintakaan painopeittovaihtoehtoa.

Tyypillisesti noin 100 eurolla saa laadukkaan ja pitkäikäisen painopeiton, jolla maksimoit unen kannalta saatavat hyödyt, muttet päädy maksamaan ylihintaakaan.